SSC

Important General Awareness (SSC-MTS) Questions/Answer

Here are the Important General Awareness (SSC-MTS) Questions/Answer


Q1.Which country is also called the ‘Land of the Midnight Ans-Sun’?
Ans. Norway

Q2.Who is the father of Nuclear Chemistry?
Ans-Otto Hahn

Q3.The terms ‘NEER’ & ‘REER’ is related to?
Ans-Foreign exchange rate

Q4.In the context of computer technology, abbreviation ‘OCR’ stands for:
Ans-Optical Character Recognition

Q5.Anthrax infection is caused by
Ans-Bacteria


Q6.Who is the author of the famous book ‘Bharat – Bharati’?
Ans-Maithilisharan Gupt

Q7.The outermost layer of the Sun is called
Ans-Corona

Q8.Who is the major shareholder of ‘NABARD’?
Ans-Government of India

Q9.‘Liquidity Preference Theory’ was propounded by
Ans-John Maynard Keynes

Q10.Who developed the innovations theory of profit?
Ans-Schumpeter

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest