X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
General Knowledge

Important- 50 General Knowledge (GK) Questions & Answer

Important- 50 General Knowledge (GK) Questions & Answer


Important- 50 General Knowledge (GK) Questions for SSC exams

Q1.Which city is known as electronic City?
Ans-Bengaluru

Q2.The first Indian citizen to get a commercial pilot license was
Ans-J.R.D.Tata

Q3.Red Data Book provides an account of
Ans-Endangered plants & animals

Q4.Who was the first chancellor of Jamia Millia Islamia University at Aligarh?
Ans-Hakim Ajmal Khan

Q4.The first Field Marshal of India was
Ans-S.H.F.J.Manekshaw

Q5.What is the currency of Saudi Arabia?
Ans-Riyal

Q6.Who gave the idea of ‘Cabinet Dictatorship’?
Ans-Mauir

Q8.Talking to one’s own self is
Ans-Soliloquy

Q9.Which is the world’s cultural capital in India?
Ans-Kolkata

Q10.The first nuclear explosion in India was conducted at
Ans-Pokhran

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest