Categories
General Knowledge Science SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENSE STUDIES TECHNOLOGY STUDIES

Human body parts- General knowledge question with answers

Q31. The outside layer of skin is called _____.
Ans- Epidermis.

Q32. Which acid is secreted by stomach?
Ans- HCI.

Q33. What is the strongest muscle in the human body?
Ans- Stapedius.

Q34. What is the average blood clotting time of human beings?
Ans- 2 – 5 minutes.

Q35. What is the mixed gland of the human body?
Ans- Pancreas.

Q36. Who was invented human blood grouping system?
Ans- Carl Landsteiner.

Q37. Which one of the following is a female sex hormone?
Ans- Estrogen.

Q38. Which of the antibodies formed?
Ans- Plasma cells.

Q39. In the human body which body part has most bones?
Ans- Hands.

Q40. The urinary system consists of the___.
Ans- kidneys, ureters, bladder, and urethra.

By nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

One reply on “Human body parts- General knowledge question with answers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *