X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
Himanchal pradesh State wise GK

Himachal Pradesh Gk| Objective Type Questions-Answer

Q1. Who is Forest Minister?
(A) Thakur Gulab Singh
(B) Dr. Rajeev Bindal
(C) Kishan Kapoor
(D) Thakur Singh Bharmouri
Ans- (D) Thakur Singh Bharmouri

Q2. Who is food and civil supplier Minister?
(A) J.P. Nadda
(B) G. S. Bali
(C) Rajiv Bindel
(D) none
Ans- (B) G. S. Bali

Q3. Bandli sanctuary located in—
(A) Una
(B) Mandi
(C) kullu
(D) None
Ans- (B) Mandi

Q4. What are the total No. of Panchayat in Shimla district?
(A) 330
(B) 333
(C) 331
(D) 309
Ans- (C) 331

Q5. Moti Mahal located at—
(A) Nahan
(B) Una
(C) Mandi
(D) Shimla
Ans- (A) Nahan

Q6. How many Panchayts Samitis are there in Una district —
(A) 5
(B) 3
(C) 2
(D) 4
Ans-(A) 5

Q7. The book ‘History of Mandi State’ is writhen by—
(A) Manmohan Singh
(B) A.K. Kaushal
(C) A.K. Randhawa
(D) None
Ans-(A) Manmohan Singh

Q8. Which is birth place of C.M. Virbhadra Singh?
(A) Hamirpur
(B) Samirpur
(C) Mehatpur
(D) Sarahan
Ans- (D) Sarahan

Q9. How many DIETS are there in Himachal Pradesh.?
(A) 13
(B) 11
(C) 12
(D) 19
Ans- (C)12

Q10. Give the No. of universities in Himachal Pradesh?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
Ans- (B) 3

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest