Karnataka State wise GK

General Knowledge of Karnataka State

Here are Basic Karnataka General Knowledge for competitive Exams.

 

Q1. When was Karnataka established?
Ans- 1 November 1956.

Q2- What is the capital of Karnataka?
Ans-Bengaluru.

Q3.The largest city of Karnataka?
Ans-Bengaluru.

Q4. How many Districts in Karnataka?
Ans- 30 Districts.

Q5. Who is the Chief Minister of Karnataka?
Ans- Kumaraswamy.

Q6. Who is the Governor of Karnataka State?
Ans- Vijubhai vala.

Q7. Who is known as “Father of Karnataka music”?
Ans-Purandara Dasa.

Q8.Who was the first Chief Minister of Karnataka State?
Ans-K.Chengalaraya Readdy.

Q9.Which one is the first Kannada movie?
Ans-Sati Sulochana.

Q10. First-person from Karanataka to received Bharat Ratna Award?
Ans-Visvesvaraya.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest