Exam GK & News SSC SSC & CGL

General Knowledge for SSC-CGL Questions with Answer-2017

Here is theĀ General Knowledge for SSC-CGL Questions with Answer-2017


Q1. The Stone Age people had the first domestic.
Ans- Sheep.

Q2. The Government invention of man in Palaeolithic Age was ____.
Ans- Fire.

Q3. What is the name of the analysis used to detect Ebola?
Ans- Metagenomic.

Q4. In which year India will hold the G20 Chair ____.
Ans- 2018.

Q5. Which city will host South Asian Games in January 2016?
Ans- Guwahati, and Shillong.

Q6. Banita Kumar is related to which of sports.
Ans- Wrestling.

Q7. Who is Yogi Berra?
Ans- Baseball Player.

Q8. Which company has decided to invest $150 million in the Indian Startup?
Ans- Qualcomm.

Q9. Lakhwar Hydroelectric Project is Built on which of the following river?
Ans- Yamuna River.

Q9. Name the person who has been recently honored by the ‘UK city of Coventry?
Ans- Ratan Tata.

Q10. Who has been appointed as the CMD of SAIL?
Ans- Y Venugopal Reddy.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest