X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
General Knowledge Geography Science SCIENCE AND TECHNOLOGY

Fathers of different fields- General knowledge Question answers

Fathers of different fields- General knowledge Question answers


Q1. Who is the Father of Indian Constitution?
Ans- Dr. B.R. Ambedkar.

Q2. Who is the Father of Scientific Management?
Ans- Frederick Winslow Taylor.

Q3. Who is the Father of Humanism?
Ans- Francesco Petrarca.

Q4. Who is the Father of Geometry?
Ans- Euclid of Alexandria.

Q5. Who is the Father of New France?
Ans- Samuel de Champlain.

Q6. Father of Genetics:
Ans- Gregor Mendel.

Q7. Father of the Green Revolution:
Ans- Norman Ernest Borlaug.

Q8. Father of the Green Revolution in India:
Ans- M.S Swaminathan.

Q9. Who is the Father of History?
Ans- Herodotus.

Q10. Father of Geography:
Ans- Eratosthenes.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest