CURRENT AFFAIRS GK General Knowledge

Current Affairs GK Question/Answer March 2017

Current Affairs GK Question/Answer March 2017

Q1.European Union member states have recently approved 90 days visa-free travel to citizens of which country?

Ans-Georgia

Q2.Reliance Jio has collaborated with which networking giant to expand Jio’s existing¬† multi -terabit capacity to built India’s largest all-IP services platform?

Ans-Cisco Systems

Q3.Which badminton pair won Men’s doubles at 2017 Uganda International series?

Ans-Tarun Kona & Alwin Francis

 

Q4.Variety Releasing Committee (VRC) of ICFRE, granted approval for the release of how many high-yielding varieties of plant species?

Ans-20

Q5.India recently celebrated silver jubilee of its diplomatic ties with which nation?

Ans-Israel

Q6.Which former Indian Women’s Cricket team captain became the first woman to receive the C K Nayudu Lifetime Achievement Award at the BCCI Annual Awards?

Ans-Shantha Rangaswamy

Q7.NASA has announced to send its first robotic spacecraft to sun in the year?

Ans-2018

Q8.Organisation for economic cooperation and development (OECD) reduced its growth projection for India in 2016-17 from 7.4% to?

Ans-7%

Q9.Which Indian beach has featured among the top 10 in TripAdvisor’s ‘world’s Travellers’ choice award-winning beaches’?

Ans-Radhanagar Beach,Andaman & Nicobar

Q10.Which life Insurance company expanded its online product suit with the launch of iSelect term plan meant for family protection?

Ans-Canara,HSBC,OBC.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest