CURRENT AFFAIRS GK

Current Affairs February 2017 Questions/Answer

Latest Current Affairs February 2017 Questions/Answer

Q1.The Indian Space Research Organization (ISRO) created a historic record by launching how many satellites in a single mission on February 15, 2017?

Ans-104

Q2.The Indian Space Research organisation (ISRO) has successfully launched a record 104 satellites from which rocket vehicle?
Ans-PSLV-C37

Q3.Which city is hosting the 2017 Indian Panorama Film Festival?

Ans-Port Blair

Q4.As per the 2017 State of Global Air report, India has the world’s highest air pollution related deaths only after which country?

Ans-China

Q5.When is the International Condoms Day celebrated?

Ans-February 13

Q6.Which Indian health institute has won first prize for sanitation & hygiene under the Kayakalp awards 2017?
Ans-All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), New Delhi

Q7.Who has been appointed as the head of UN peacekeeping on February 14, 2017 for a year?

Ans-Jean-pierre lacroix

Q8.Who was the Chief Guest of the official ceremony in the Republic Day in 2017?

Ans- Crown Prince of Abu Dhabi

Q9.Who has been honored with the ‘Sportsman of the Year’ award at the 2017 Laureus World Awards on February 14, 2017?

Ans-Usain bolt

Q10.Which Indian chess master has been honored with the title of Candidate Master (CM) by World Chess Federation (WCF)?
Ans-Kush bhagat.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest