Chhattisgarh State wise GK

Chhattisgarh- General knowledge and Current affairs Gk 2019

Here are the Chhattisgarh- General knowledge and Current affairs Gk 2019

Q1. Chhattisgarh state is formed?
Ans- 1 November 2000

Q2. Who is the current Chief Minister of Chhattisgarh?
Ans- Bhupesh Baghel

Q3. Who is the current Governor of Chhattisgarh?
Ans- Anandiben Patel.

Q4. Total Population of Chhattisgarh state?
Ans- 2.55 crores (2013)

Q5. Total area of the state?
Ans- 135,191 km2 (52,198 sq mi).

Q6. Area rank of the state?
Ans- 10th

Q7. When did the 16th session of the fourth assembly of Chhattisgarh start?
Ans- 2 July

Q8. Atal Nagar is surrounded by the 5 cities, these name is _____.
Ans- Raipur, Arang, Mahasamund, Rajim and Abhanpur.

Q9. _____ is the capital of Chhattisgarh state.
Ans- Atal Nagar.

Q10. Naya Raipur will be known as _____.
Ans- Atal Nagar.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest