Chandigarh State wise GK

Chhattisgarh- General knowledge and current affairs Gk-2018

Here are the Chhattisgarh General Knowledge for Competitive Exams:


Q1. When was Chhattisgarh established?
Ans- 1 November 2000

Q2. What is the capital of Chhattisgarh?
Ans- Atal Nagar

Q3. The largest city of Chhattisgarh?
Ans- Raipur

Q4. How many District is in Chhattisgarh?
Ans- 27

Q5. Who is the Chief Minister of Chhattisgarh?
Ans- Bhupesh Baghel.

Q6. What is the official language of Chhattisgarh State?
Ans- Hindi, Chhattisgarhi.

Q7. Area rank of the state?
Ans- 10th

Q8. The total area of the state?
Ans- 135,191 km2 (52,198 sq mi).

Q9. The total population of the state?
Ans- 25,545,198 (2011).

Q10. Population rank of the state is _____.
Ans- 17th

Q11. The State Animal is _____.
Ans- Wild Asian Buffalo.

Q12. The State Birds is _____.
Ans- Hill Myna.

Q13. What is the State tree of Chhattisgarh?
Ans- Sal.

Q14. Who is the Governor of Chhattisgarh?
Ans- Anandiben Patel.

Q15. Which State is Northeast in Chhattisgarh?
Ans- Jharkhand

Q16. Which is the North state in Chhattisgarh?
Ans- Uttar Pradesh.

Q17. In Chhattisgarh which States of the south?
Ans- Telangana and Andhra Pradesh

Q18. In Chhattisgarh Which state in Southeast?
Ans- Odisha.

Q19. ____ is the Southwest state of Chhattisgarh?
Ans- Maharashtra.

Q20. Chhattisgarh takes its name from the _____ forts in the area.
Ans- 36 ancient.


Click here for more General knowledge about Chhattisgarh State Gk

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest