Categories
Download Free PDF's State wise GK Telangana

[PDF] Telangana General knowledge & current affairs Gk-2017

[PDF] Telangana General knowledge & current affairs Gk-2017


Download pdf for Telangana Gk

Click here for more Gk

Categories
State wise GK Telangana

MCQ of Telangana General Knowledge & current affairs GK-2017

Here are the MCQ of Telangana General knowledge & current Affairs Gk-2017


Q1. When was Telangana established?
(A)2 June 2014.
(B)12 julay 2013
(C)2 julay 2013
(D)1 julay 1996
Ans- (A)2 June 2014.

Q2- What is the capital of Telangana?
(A)Kohima.
(B)Ranchi
(C)Hyderabad.
(D)Tamilnadu
Ans-(C) Hyderabad.

Q3. How many Districts in Telangana?
(A)32 District.
(B)12 District.
(C)31 District.
(D)9 District.
Ans-(C) 31 District.

Q4-.What is the official language of Telangana State?
(A)Tamil.
(B)English.
(C)Hindi.
(D)Telugu.
Ans- (D)Telugu.

Q5.which state is est of Telangana?
(A)Andhra Pradesh.
(B)Meghalaya.
(C)Tripura
(D)Nagaland
Ans- (A)Andhra Pradesh.

Q6.which state is west of Telangana?
(A)Andra Pradesh
(B)Karnataka.
(C)Tripura
Ans-(B)Karnataka.

Q7. Sport of the state of Telangana?
(A)Hockey.
(B)Kabaddi.
(C)Cricket
(D)Basket Ball.
Ans-(B)Kabaddi.

Q8.Area rank of the state?
(A)9th
(B)12th
(C)22th
(D)27th
Ans-(B)12th

Q9. When was Telangna merged with Andhra Pradesh?
(A)5 March 1948
(B)7 April 1951
(C)1 November 1956
(D)13 November 1957
Ans-(C)1 November 1956.

Q10. Which one is Telangana state bird ?
(A)Peacock
(B)House Sparrow
(C)Swang.
(D)Indian Roller
Ans-(D)Indian Roller.

Categories
State wise GK Telangana

Telangana- General Knowledge & current affairs Gk-2017

Here are the Telangana- General Knowledge & current affairs Gk-2017


Q1. When was Telangana established?
Ans- 2 June 2014.

Q2- What is the capital of Telangana?
Ans- Hyderabad.

Q3.Largest city of Telangana?
Ans-Hyderabad.

Q4. How many Districts in Telangana?
Ans- 31 District.

Q5. Who is the Chief Minister of Telangana?
Ans- Kalvakuntla Chandrashekar Rao .

Q6. Who is the Governor of Telangana?
Ans- E. S. L. Narasimhan.

Q7-.What is the official language of Telangana State?
Ans- Telugu, Urdu.

Q8.which state is est of Telangana?
Ans- Andhra Pradesh.

Q9.which state is west of Telangana?
Ans-Karnataka.

Q10.which state is north of Telangana?
Ans-Maharashtra and Chhattisgarh.