General Knowledge India Indian Affairs

Cabinet Ministers of India- General knowledge 2017

Cabinet Ministers of India- General knowledge 2017, Given below is the current General knowledge of Cabinet Ministers of India updated on October 2017


Q1. Indian Prime Minister and also in-charge of-
Ans- Shri Narendra Modi.

Q2. Minister of Home Affairs.
Ans- Shri Raj Nath Singh.

Q3. Minister of External Affairs.
Ans- Smt. Sushma Swaraj.

Q4. Minister of Finance-
Ans- Shri Arun Jaitley.

Q5. Minister of Road Transport & Highway, Shipping, Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation-
Ans- Shri Nitin Jairam Gadkari.


Q6. Minister of Drinking Water and Sanitation-
Ans- Uma Bharati.

Q7. Minister of Statistics and Programme Implementation-
Ans- D V Sadananda Gowda.

Q8. Minister of Commerce and Industry–
Ans- Suresh Prabhu.

Q9. Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution-
Ans- Ramvilas Paswan.

Q10. Minister of Chemicals and Fertilizers, Parliamentary Affairs-
Ans- Ananth Kumar.

Q11. Minister of Women and Child Development-
Ans- Maneka Sanjay Gandhi.

Q12. Minister of Law and Justice Electronics and Information Technology-
Ans- Ravi Shankar Prasad.

Q13. Civil Aviation Minister-
Ans- Ashok Gajapathi Raju Pusapati.

Q14. Health and Family Welfare Minister-
Ans- Jagat Prakash Nadda.

Q15. Food Processing Industries Minister-
Ans- Harsimrat Kaur Badal.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest