Bihar State wise GK

Bihar- General knowledge and Current affairs Gk 2019

Here are the Bihar- General knowledge and Current affairs Gk 2019

Q1. When was Bihar formed?
Ans- 22 March 1912

Q2. Which day celebrates Bihar Diwas?
Ans- 22 March.

Q3. Who is the founder of Bihar?
Ans- Mahavira.

Q4. How many times Bihar was divided?
Ans- 3

Q5. Who gave the name Bihar?
Ans- Buddha monks.

Q6. Who founded Patna city?
Ans- Putraka.

Q7. How many districts in Bihar state?
Ans- 30

Q8. Capital City of the state?
Ans- Patna

Q9. The largest city of Bihar?
Ans- Patna.

Q10. Who is the Current Governor of the Bihar?
Ans- Lal Ji Tandon.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest