Jammu and kashmir State wise GK

Basic General Knowledge Questions-Answers from Jammu and Kashmir

Q11. How many Population of J&K?
Ans- 12.55 million(2011).

Q12. Which country is to the west of Jammu and Kashmir?
Ans- Pakistan.

Q13. Who bought Kashmir from the British?
Ans-Gulab Singh.

Q14. Who signed Jammu and Kashmir’s Instrument of Accession?
Ans- Hari Singh.

Q15.What is the term of Jammu and Kashmir’s Legislative Assembly?
Ans- Six years.

Q16.Which is the summer capital of Jammu and Kashmir?
Ans- Srinagar.

Q17. Which is the winter capital of Jammu and Kashmir?
Ans- Jammu.

Q18. Who were Jammu and Kashmir’s chief minister in 1983?
Ans- Farooq Abdullah.

Q19.  When was Kargil War?
Ans- 1999.

Q20.Which article in Indian constitution is a temporary provision for Jammu and Kashmir?
Ans- 370.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

5 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest