Aasam General Knowledge History

Assam History – general knowledge questions and answers

Assam History – general knowledge questions and answers


Q1. Assam is a state lying in north-east of ___.
Ans- Modern India.

Q2. Assam covers an area of ___.
Ans- 78,438 km2 (30,285 sq mi).

Q3. The Assam state is bordered by___.
Ans- Bhutan.

Q4. which states are east of Assam?
Ans- Nagaland, and Manipur.

Q5. Which state is west of Assam?
Ans- West Bengal is the western state of Assam.

Q6. The northern state of Assam?
Ans- Arunachal Pradesh.

Q7. The southern state of Assam?
Ans- Meghalaya, Tripura, Mizoram.

Q8. The southern country of Assam state?
Ans- Meghalaya, Tripura, Mizoram.

Q9. Name of the first Ahom king was.
Ans- Sukapha.

Q10. The first Ahom king in medieval Assam was the founder of the ___.
Ans- Ahom kingdom.

Q11. Which day celebrated in Assam as the Sukaphaa Divawkh, or Axom Divawkh (Assam Day).
Ans- 2 December.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest