Aasam State wise GK

Assam- General knowledge and current affairs Gk 2019

Here are the Assam- General knowledge and current affairs Gk 2019

Q1. When was Assam formed?
Ans- 26 January 1950

Q2. Capital City of the state?
Ans- Dispur

Q3. The largest city of the state?
Ans- Guwahati

Q4. Total number of District in Assam?
Ans- 33

Q5.Who is the Governor of the Assam
Ans- Jagdish Mukhi

Q6. Who is the current Chief Minister of Assam?
Ans- Sarbananda Sonowal.

Q7. Total Area of the state?
Ans- 78,438 km2 (30,285 sq mi)

Q8. Area rank of the state is ____.
Ans- 17th

Q9. Total Population of the state is _____.
Ans- 31,205,576 (2011)

Q10. Population rank of the state is ____.
Ans- 15th

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest