State wise GK Uttarakhand

Uttarakhand- General knowledge & current affairs Gk-2017

Here are the Uttarakhand general knowledge & current affairs gk-2017

Q1. When was Uttarakhand established?
Ans- 9 November 2000

Q2- What is the capital of Uttarakhand?
Ans- Dehradun.

Q3.Largest city of Uttarakhand?
Ans- Dehradun.

Q4. How many Districts in Uttarakhand?

Q5. Who is the Chief Minister of Uttarakhand?
Ans- Trivendra Singh Rawat.

Q6. Who is the Governor of Uttarakhand?
Ans- Krishna Kant Paul.

Q7. Who is the chief justice of Uttarakhand?
Ans- K. M. Joseph.

Q8.How many seats in Rajya Sabha?
Ans- 3.

Q9.How many seats in Lok Sabha?
Ans- 6.

Q10. Area Rank of Uttarakhnad?

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This