SCIENCE AND TECHNOLOGY SSC

Science And Technology General Knowledge

Science And Technology General Knowledge

Science And Technology Questions for Competitive Exams 2018

Q1.Indian Army’s School of Artillery is located at
Ans-Deolali

Q2.The 1st Woman of Indian origin who undertook a space journey
Ans-Kalpana Chawla

Q3.The 1st Indian Satellite Aryabhatta was launched in
Ans-1975

Q4.OTEC stands for
Ans-Ocean Thermal Energy Conversation

Q5.MIRV stands for
Ans-Multiple Independently-targetable Re-entry Vehicle

Q6.Who is A. Volcker?
Ans-Chairman of the Committee appointed by the UN to investigate the ‘oil-for-food’ programme

Q7.Who is popularly known as ‘Missile Man of India?
Ans-Dr.A.P.J. Abdul Kalam

Q8.Indira Gandhi Centre for Atomic Research is situated in
Ans-Kalpakkam

Q9.Who was the 1st person to set foot on the moon?
Ans-Neil Armstrong

Q10.Where is the Satellite launching center of India located?
Ans-Sriharikota

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This