Lakshdweep State wise GK

Lakshadweep- General knowledge and current affairs Gk-2017

Here are the Lakshadweep- General knowledge and current affairs Gk-2017


Q1. When was Lakshadweep established?
Ans- 1 November 1956.

Q2- What is the capital of Lakshadweep?
Ans- Kavaratti.

Q3.The largest city of Lakshadweep?
Ans-Andrott.

Q4. How many Districts in Lakshadweep?
Ans-1.

Q5. Who is the Government Administrator of Lakshadweep?
Ans- Farooq Khan.

Q6-.What is the language of Lakshadweep?
Ans- 1.De jure- English, 2. De fact0- Malayalam, 3.Additional- Hindi.

Q7. Total Area of the State?
Ans- 32 km2 (12 sq mi).

Q8. Area Rank of the state?
Ans-36th.

Q9.Total Population______.
Ans- 65,473 (2011 Census)

Q10.Total Density______.
Ans-2,000/km2 (5,300/sq mi).

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This