Daman and diu State wise GK

Daman and Diu- General knowledge and current affairs Gk-2017

Here are the Daman and Diu- General knowledge and current affairs Gk-2017


Q1. When were Daman and Diu established?
Ans-30 May 1987.

Q2- What is the capital of Daman and Diu?
Ans- Daman

Q3.Who is the Government Member of Parliament?
Ans- Lalubhai Patel.

Q4. Who is the Government Administrator of Daman and Diu?
Ans- Praful Khoda Patel.

Q5.Total Area of Daman and Diu?
Ans- 102 km2.

Q6.Area Rank of the state?
Ans- 35th.

Q7.Total Population of the state?
Ans- 242,9119(2011 census).

Q8.Official Languages.
Ans- Konkani, Gujarati, Hindi, English.

Q9.Number of Districts?
Ans- 2.

Q10.The sex ratio of the state?
Ans- 618.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This