Bihar General Knowledge

Bihar- General Knowledge Questions & Answer 2018

Bihar- General Knowledge Questions & Answer 2018


Q1.’The Muslims, if contented and satisfied, would become the greatest bulwark of British power in India’, Who wrote it?
Ans-W.W.Hunter.

2.Which High Court had decreed the election of Smt. Indira Gandhi as illegal?
Ans-Allahabad High Court

3.Who is new finance minister of Bihar?
Ans-Sushil Modi

4.Which district of Bihar is known as ‘Lychee (litchi) Kingdom’?
Ans-Muzaffarpur

5.Tomb of Sher Shah Suri is situated in which district of Bihar?
Ans-Rohtas

6.Which of the following is 1st Capital of Kingdom Magadha?
Ans-Rajgir

7.Who took oaths as the new governor of Bihar?
Ans-Satyapal Malik

8.’In my belief, Congress is to tottering to its fall and one of my great ambitions while in India is to assist it to a peaceful demise’, Who wrote it?
AnsLord Curzon

9.Who was the leader of the student movement in Bihar in 1974?
Ans-Jai Prakash Narayan

10.Who was the founder of the Bihar Provincial Kisan Sabha in 1929?
Ans-Sahajanand Saraswati

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This