Jammu and kashmir State wise GK

Basic General Knowledge Questions-Answers from Jammu and Kashmir

Q1. When was Jammu and Kashmir established?
Ans-26 October 1947

Q2- What is the capital of Jammu and Kashmir?
Ans-Jammu (October–March)
       Srinagar (March–October)

Q3.Largest city of Jammu and Kashmir?
Ans- Srinagar

Q4. How many Districts in J&K?
Ans- 22 Districts.

Q5. Who is the Chief Minister of Jammu and Kashmir?
Ans- Mehbooba Mufti(JKPDP)

Q6.Who is the Deputy Chief Minister of the J&K?
Ans- Nirmal Kumar Singh(BJP)

Q7. Official Language of J&K?
Ans- Urdu.

Q8.What is the total area of J&K?
Ans- 222,236 km2 (85,806 sq mi).

Q9. Area rank  of Jammu and Kashmir?
Ans- 14th.

Q10.Who is the Governor of the state?
Ans- Narinder Nath Vohra.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This